Er der behov for nye dæk på din bil, men kradser økonomien, så kan det være rart med et par muligheder for at øge rådighedsbeløbet. Dæk er nemlig ikke altid det billigste, og skal du endvidere også have fælge med i købet, kan det gå hen og blive en relativt stor investering.

Sælg dine gamle dæk og fælge

En mulighed er at sælge sine gamle dæk og fælge – det kræver naturligvis, at der er nok dækmønster på dækkene samt at fælgene er i nogenlunde stand. Der er dog rig mulighed for at sælge biludstyr på nettet. Det kan gøres via DBA, GulOgGratis og diverse Facebook grupper. Du kan også tage et kig på BilGalleri, hvor der også er rig mulighed for at sælge brugt udstyr til biler.

Læs også: Sådan finder du billige dæk til din bil!

Er dine dæk og fælge dog for brugte til at blive solgt, bliver du naturligvis nødt til at kigge andetsteds efter lidt ekstra rådighedsbeløb.

Lån et midlertidigt beløb

En anden mulighed er at låne et midlertidigt beløb. Denne metode kan være den dyreste af dem alle, men har du behov for et ekstra rådighedsbeløb her og nu, er der mulighed for dette ved at optage et lån på nettet.

Du bør dog være yderst varsom med denne metode og udelukkende gøre det, hvis du har styr på, hvad det vil koste dig i omkostninger. Du bør være meget opmærksom på, hvad ÅOP’en (årlige omkostninger i procent) for lånet er – derudover bør du være opmærksom på stiftelsesomkostningerne. Har du ikke styr på dette, bør du får nogle til at hjælpe dig, da det kan ende med at blive rigtigt dyrt for dig og din privatøkonomi.

Ønsker du at læse mere om lån, kan dette gøres hos Ekonomi.dk. Vil du derudover lære mere om lån og anbefalinger til optagelse af lån, så tjek denne artikel ud fra TAENK.

Køb dine nye dæk brugte

Det kan være en ganske fin idé at købe sine dæk brugte – der er ofte mange hundrede kroner at spare, og er du heldig, kan du finde dæk, som næsten ikke er brugt. Det gælder om at finde de dæk, hvor der blot er kørt nogle få kilometer med dem, da de er markant billigere end de nye (men stadig ligeså gode som de nye)!

Her vil vi atter anbefale dig at kigge på de førnævnte brugtsalgssider.

Ovenstående video kan give dig nogle gode tips og tricks til, hvad du skal holde øje med, når du skal have fundet nye dæk til din bil.