Home Uncategorized Er dine dæk klar til bilferien?

Er dine dæk klar til bilferien?

0
Er dine dæk klar til bilferien?

Sommerferien står for døren, og du skal måske som så mange andre danskere på bilferie. Det er en uhyre god måde at spare nogle penge på, og så er det oveni købet utroligt hyggeligt – men det er alfa omega, at der er styr på dækkene på din bil.

Dine dæk er afgørende for, om det er sikkert for dig og din familie at befinde sig i bilen. En bilferie til et andet Europæisk land vil alt andet lige kræve lange køreture på motorvej – her kan der komme pludselige opbremsninger, hvorfor det er vigtigt, at der er dækmønster nok på dine dæk. Derudover skal du sørge for, at dine dæk er påsat ordentligt og kalibreret korrekt. Endvidere skal du sørge for at tjekke dæktrykket, da det ofte er dér, vi danskere fejler med vores biler.

Hvad hvis uheldet er ude?

Det er en god idé allerede nu at forberede sig på, at et dæk eksempelvis punkterer eller lignende. Hav derfor nødnumrene klar og kodet ind på din telefon, så du altid ved, hvad du skal stille op i en Bilferie WheelFindrgiven situation. Det er endvidere en god idé at forberede sig på, hvilke firmaer der opererer i de forskellige lande i forbindelse med vejhjælp. Du ved i forvejen, hvilke lande I skal køre igennem, hvorfor du nemt kan foretage en Google søgning og finde ud af, hvilke virksomheder du bør kode ind.

Er du i tvivl om din bil er sikker nok?

Hvis du kan besvare ovenstående spørgsmål med et ja, råder vi dig på det kraftigste at køre ud forbi en mekaniker for et hurtigt eftersyn. Det kan koste rigtigt dyrt, hvis ikke din bil er sikker nok inden en lang bilferie, og derfor er de penge givet rigtigt god ud. Derudover sætter du i værste tilfælde dig eget og andres liv på spil, hvis ikke du har 100% styr på, hvor sikker din bil er at køre i.

Skal du have foretaget et dækskifte, så se evt vores artikel omkring pris på dækskifte.

FDM har skrevet en artikel omkring ferietjek af bilen. Denne kan du læse ved at klikke her.

Vi anbefaler endvidere at se nedenstående video, for at blive klogere på, hvad der er vigtigt at huske ved en bilferie: