Står du og skal bruge nye vinterdæk, fordi de gamle er for slidte (hvis ikke der er nok dækmønster tilbage, bør du skifte dine dæk – læs mere her), eller fordi du netop har købt en ny bil, så kan der faktisk være rigtig god økonomisk sans i at købe dine vinterdæk brugt – og især hvis du kan finde dem på nettet, da der ofte er dét mere at spare.

Vinterdæk kan være en dyr fornøjelse at investere i. Derfor har vi her hos Wheelfindr gjort vores for at finde ud af, hvordan du kan spare flest mulige penge på netop dæk. Vi ved dog også, at det kan være svært at finde rådighedsbeløbet her og nu, hvorfor vi i dette skriv også vil komme med et par gode råd til, hvordan du får det nødvendige rådighedsbeløb.

Find dine brugte dæk online

Skal du ud og finde brugte dæk, så anbefaler vi dig at kigge følgende steder:

  • DBA.dk – Her vil du finde tonsvis af annoncer i netop dit område.
  • GulOgGratis.dk – Selvom det ofte er samme annoncer som på DBA, så kan det faktisk også betale sig at kigge her, da der kan gemme sig nogle annoncer, som du ikke finder hos DBA.
  • Facebook Grupper – De seneste år er der blomstret et hav af Facebook grupper op, hvor private tilbyder at sælge deres dæk, fælge og andet biludstyr.
  • Bilgalleri.dk – Her kan man ofte finde nogle fine salgsannoncer.

Prøv endvidere at forhandle lidt om prisen – når det er brugte ting, der handles med, plejer man godt at kunne lave en god handel med sælger.

Kilde: Automag.dk 

Få lidt ekstra økonomisk råderum

Kniber det med økonomien, nu hvor der skal investeres i nye dæk, så kan det være en god idé at lægge et budget. Med et budget har du nemlig mulighed for følgende:

  • Du kan vælge at spare op til dine nye dæk ved månedligt at lægge et beløb til side.
  • Du kan vælge at optage et lån – men dette er kun en god idé, hvis du har 100% overblik over din økonomi!

Vi anbefaler naturligvis, at du blot sparer op til din nye bil – vi ved dog omvendt godt, at det ikke altid kan lade sig gøre. Derfor kan et lån være den nødvendige beslutning, men det er blot vigtigt at du er indforstået med udgifterne og konsekvenserne heraf. Du kan læse mere om dette hos rådgivningsportalen Pengelån.

Hvis du er i tvivl om dine dæk bør skiftes, så har vi fundet nedenstående video frem, hvor du kan få lidt tips og tricks til selv at vurdere, om det er tid til at investere i nye dæk.