Bildæk

Vi ønsker alle at spare lidt penge, hvor der penge spares kan. Dæk er ikke altid det mest spændende at bruge sine penge på, men det er om end en nødvendighed for, at du og andre bilister kan køre sikkert på vejene. Det er derfor vigtigt, at din første tanke ikke er “det kan spares væk”, når dine dækmønstre er ved at være væk, og det er tid til at skifte dæk. Du bør derimod læse denne guide, så du nemt kan finde billige dæk til din bil.

Find billige dæk på nettet

En af de mest oplagte steder at kigge efter billige dæk, er naturligvis på internettet. Her findes et hav af forskellige steder, hvor der dagligt sælges både sommer- og vinterdæk til alskens slags biler. Steder hvor du sikkert kan finde nye dæk er eksempelvis:

  • DBA
  • Gul&Gratis
  • BilGalleri
  • Facebook-sider

Sætter du en eftermiddag af til at finde nye dæk på ovenstående 4 forskellige steder, vil vi næsten vove og påstå, at du indenfor den nærmeste fremtid står med et par nye billige dæk til din bil.

Er dækkene brugt – eller sælges de blot brugt?

En af de ting, du skal holde øje med, er om hvorvidt dækkene er brugt (altså at der næsten ikke er mere dækmønster tilbage), eller om de blot sælges “brugt” (altså at de er næsten som nye, men går under kategorien “brugt”). Der er ingen tvivl om, at du helst vil have nogle dæk, der blot går under kategorien brugt, men ikke grundet det slid der måtte være på dækket.

Dæk koster meget forskelligt afhængigt af model og type. Derudover findes der et hav af forskellige mærker, hvorfor det kan være svært at finde lige præcis de dæk, der passer bedst til dine behov. Du bør derfor kigge på, hvilke dæk du har på nuværende tidspunkt samt tænke over, om du har været tilfredse med dem. Er du helt på bar bund, kan det godt betale sig at høre den lokale mekaniker ad, hvad de har af råd til dig. Alternativt kan du blive klogere her, hvor der alt om biler og dæk er skrevet i mindste detalje.

Skift selv dine dæk nemt og hurtigt

Når du har fundet nogle nye dæk til din bil, skal du have dækkene skiftet – det er naturligvis selvsagt. Her kan du spare penge ved at gøre det selv – vi har skrevet lidt om pris på dækskifte her.

Herunder kan du se en guide til, hvordan du selv skifter dækkene, hvis ikke du er interesseret i at betale flere hundrede kroner for, at den lokale auto-mekaniker gør jobbet for dig.