Påfyldning af olie på bil

Det er som bilejer vigtigt, at man sørger for, at motoren er tilstrækkeligt smurt med olie.

Gør man dette, nedsætter man nemlig slitagen på motoren, og dermed skulle den gerne holde i længere tid. Men bare rolig; du skal bare have fat i en klud og lidt olie, og så ellers i gang med at smøre nede i motorrummet for at vedligeholde din motor.

Du skal bare sørge for, at der altid er frisk og korrekt fyldt olie på bilen. Så sørger den selv for at pumpe det rundt og smøre de vigtigste motordele. For at sikre, at bilen har den rette olie, og at den er frisk, er det vigtigt at få foretage olieskift og få skiftet sit oliefilter fra tid til anden.

Men hvad bør man egentlig vide om skift af olie og oliefilter? Det fortæller vi meget mere om i artiklen her.

Hvor ofte skal man skifte olie?

Langt de fleste serviceeftersyn involverer olieskift og skift af oliefilter, men hvis du ikke regelmæssigt kører til service, kan du sagtens få skiftet bilens olie hos en mekaniker uden et servicetjek. Den generelle anbefaling lyder, at man som minimum skal skifte olie og oliefilter for hver 15.000 kilometer eller én gang om året – hvad end der kommer først.

Det vil sige, at hvis du kører mere end 15.000 kilometer om året, så skal du skifte olie i henhold til dine kørte kilometer. Kører du mindre end 15.000 kilometer om året, skal du bare sørge for at få skiftet olie hver 12. måned.

Det er almindeligt, at man får skiftet oliefilteret, når bilen er til olieskift.

Hvad koster det at få skiftet olie og oliefilter?

Det kan være svært at oplyse en eksakt pris på at få skiftet olie og oliefilter. Det skyldes blandt andet, at det kan variere fra værksted til værksted, men det kan også nogle steder afhænge af, hvilken bil der skal have skiftet olie.

Den gennemsnitlige pris på olieskift befinder sig dog et sted mellem 1.100 kroner og 1.750 kroner.

Man kan med fordel undersøge mulighederne for en lavere olieskift pris ved at indhente tilbud på en olieskift-opgave. Ved at indhente tilbud kan man nemlig spare masser af penge på alt lige fra olieskift og skift af oliefilter til udbedring af skader og lignende.

Sørg for, at din bil får den rigtige olie

Når du skal fylde olie på din bil, er det ikke bare et spørgsmål om at finde den billigste olie på hylderne. Det er virkelig vigtigt, at bilen får den helt rigtige olie. Bilens instruktionsbog fortæller, hvilken type af olie bilen har brug for – så slå gerne dette op, inden du køber olie til din bil.

Alternativt kan du bede værkstedet om at give dig en dunk olie med, når du har fået skiftet olie. På den måde er du sikker på, at du fylder op med den samme type olie, som der allerede er i oliebeholderen.

Har du ønsker til, at din bil skal bruge olie fra et bestemt mærke? Så kan du som regel selv købe den olie og bede værkstedet om at bruge den, når de skifter motorolie på bilen.