Vinterkørsel

Sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren. Det er sund fornuft.

Et alternativ er at gøre brug af helårsdæk. Der er dog op til flere gode grunde til at skifte mellem sommerdæk og vinterdæk alt efter sæson. Som udgangspunkt anbefaler vi, at man skifter til vinterdæk, når temperaturen kommer under 7 grader. Det er alfa og omega, at du får skiftet fra sommerdæk til vinterdæk, inden frosten og kulden melder sin ankomst.

Tip: Du kan købe brugte vinterdæk via linket.

Her er fordelene ved vinterdæk

Det er ikke uden grund, at de fleste danske bilejere investerer i vinterdæk. Når vi har præsenteret dig for de forskellige fordele, så er vi sikre på, at du ikke længere vil tvivle på, om dækkene er pengene værd.

Vi har udvalgt nogle fordele, som vi introducerer dig for nedenfor:

  1. Bremselængden reduceres om vinteren – Med vinterdæk er det muligt at reducere bremselængden betydeligt, når vejene er glatte. Netop denne faktor kan være afgørende for, om du forårsager et trafikuheld, eller om du slipper med skrækken. Forestil dig f.eks. en situation, hvor trafikken foran dig går helt i stå, og du kommer kørende i høj fart. I en sådan situation er det alfa og omega, at du kan komme hurtigt ned i fart. Mens en bil med vinterdæk vil stå godt fast på den glatte vej, så vil en bil med sommerdæk ofte have svært ved at stå fast på asfalten.
  2. Mindre risiko for akvaplaning – Investerer du i vinterdæk, og bruger du dem vinteren igennem, så kan du også minimere risikoen for akvaplaning. Og skulle du være i tvivl, så kan vi fortælle, at akvaplaning handler om, at man mister vejgrebet pga. vådt føre. Akvaplaning kan f.eks. opstå i forbindelse med store regnskyl, sne m.v. At glide ovenpå vandet kan skabe nogle meget farlige situationer, hvorfor det vil være sund fornuft at forebygge det.
  3. Generelt højere sikkerhed på vinterveje – Med vinterdæk kan du generelt føle dig mere tryg som bilist, når du skal fra A til B om vinteren. Det er ikke muligt at forebygge alle uheld blot ved at købe de rigtige dæk, men du vil sandsynligvis opleve, at du føler dig mere tryg i trafikken. Og husk så lige følgende; du gør ikke kun dig selv, men også alle dine medtrafikanter, en stor tjeneste, når du vælger at køre med vinterdæk om vinteren.

Så hvad venter du på? Få bestilt nogle vinterdæk i dag og få dem monteret, inden vintervejret er over os.