Home Andet om biler Spar penge og skån miljøet med en brugt bil

Spar penge og skån miljøet med en brugt bil

0
Spar penge og skån miljøet med en brugt bil

Mange vælger at gå direkte til den nærmeste bilforhandler, når de skal have sig en ny bil. Der er noget over at købe sig en ny bil – den har duften, den har det mest moderne look, den har masser af ny teknologi – generelt er det bare federe at køre hjem fra forhandleren i en ny bil, end det er i en brugt bil.

Du kan spare mange penge

Men faktum er, at det på mange måder er en klogere beslutning at vælge at købe en brugt bil. Først og fremmest sparer du nemlig rigtig mange penge, når du køber brugt. Biler er nemlig en af de ting, som har den absolut højeste værdiforringelse. I det sekund du forlader forhandlerens parkeringsplads, har din bil allerede mistet ca. 10 % i værdi.

Herefter går det bare ned ad bakke, jo flere kilometer du kører i bilen. Den bliver slidt, og den mister værdi på brugtmarkedet. Faktisk i sådan en grad, at du i dag kan gå ud og købe en 2-3 år gammel brugt bil til næsten halvdelen af nyprisen, hvis du er heldig.

Det når at blive til rigtig mange penge, når man kigger på en almindelig mellemklassebil som for eksempel en Volkswagen Golf.

Glem ikke miljøet

Men det er ikke kun prisen, der er mindre, når du går og køber en brugt bil i stedet for en ny. Du skåner faktisk også miljøet. Det kan måske lyde lidt mærkeligt, da nye biler naturligvis forurener mindre, når de kører, end ældre biler gør. Men det er faktisk sådan, at mange biler udleder absolut mest CO2, når de bliver produceret, og når de bliver afskaffet igen. Det vil sige, at jo flere kilometer bilen har kørt i sin levetid, jo mere nytteværdi har den givet, for hvert kilo CO2 den har udledt.

Vælger du at købe brugt fremfor nyt, kan du derfor sikre dig, at bilen leverer sit fulde potentiale, og dermed skåner du miljøet for en masse unødig udledning af CO2 i forbindelse med produktionen af pågældende bil. Samtidig er du heller ikke årsag til, at en helt ny bil bliver fremstillet på fabrikkerne i Asien, for herefter at blive fragtet til først Sydeuropa og sidenhen Danmark.

Der er altså mange årsager til at købe brugte biler, og du kan naturligvis købe dine brugte biler i Jylland, Sjælland og på Fyn.