Bil med hundebur

Hvis man har en hund, som man gerne vil have med ud og køre i sin bil, så er et hundebur uden tvivl en af de mest sikre løsninger, som man overhovedet kan vælge. Udfordringen med hundebure er bare, at de skal fastmonteres i bilens bagagerum. Derfor kan man ikke bare købe det første og bedste hundebur, som man falder over, da det naturligvis skal passe til både hundens størrelse og bagagerummet i bilen.

Så hvilke hundebure passer til min bil? Det kommer naturligvis an på, hvilken bil du kører i, men det kommer også an på, hvilke forhold din hund skal have undervejs. Skal den eksempelvis kun lige kunne ligge ned, eller skal den have masser af plads til at boltre sig? Samtidig skal du også tage stilling til, hvor meget plads du er villig til at opgive. Et hundebur tager nemlig meget af pladsen i et bagagerum og nogle gange også af bagsædet. Derfor er det fornuftigt at have afklaret, hvor meget hundeburet må fylde.

Når du har fundet en passende størrelse, kan du finde alt i hundebure via linket.

Sådan måler du dig til hundeburets størrelse

Hvis du vil finde ud af, hvilke hundebure der passer til din bil, må du finde målebåndet eller tommelstokken frem. Herefter gælder det om at gå ud til din bil og åbne bagagerummet. For at finde ud af hvor stort buret må være, skal du måle længen af bagagerummet fra toppen af bagsæderne. Dette skyldes, at bilens bagerste sæder ofte står skråt, mens mange hundebure har en lige bagkant – derfor kan de ikke skubbes helt op ad bagsæderne. Til gengæld har mange hundebure en skrå forkant, hvilket betyder, at de praktisk talt kan komme helt hen til bagklappen på bagagerummet.

Nu har du målt, hvor langt hundeburet kan være i dit bagagerum. Så er det tid til at overveje, hvor bredt det må være. Her er det vigtigt, at du tager højde for, hvor meget plads der skal være til bagage, da hundeburet gerne skal være fastmonteret og derfor ikke bare lige kan flyttes, når I kører spontant i IKEA eller trælasten.

Derudover skal man også huske, at nogle biler – især hvis de er lidt mindre som eksempelvis en Volkswagen up! – godt kan have varierende bredde igennem bagagerummet. Dette skyldes, at hjulkasserne over baghjulene rager op over bagagerumsgulvet, og derfor tager de noget af pladsen.

Med højde, længde og bredde på notesblokken er det bare at gå på jagt efter det helt rette transportbur.