Er du træt af uforudsete udgifter til bil, der hver eneste gang vælter hele dit budget. Med privatleasing slipper du for alle de udgifter du normalt ville havde, hvis du havde købt bilen selv. De seneste fem år er privatleasing kommet mere i fokus, hvilke også skyldes at flere danskere ønsker total budgetsikkerhed, og ikke gider de uforudsete regninger der kan komme i utide. Inden for leasing findes der to forskellige leasingkontrakten, hvilke er en operationel leasingkontrakt og en finansiel leasingkontrakt. Privatleasing med totalbudgetsikkerhed er udarbejdet på en operationel leasingkontrakt. Brugte biler der skal laves som flexleasing, er udarbejdet på en finansiel leasingkontrakt, i denne artikel vil vi ikke beskrive finansiel leasing, men hvis du vil læse mere om finansiel leasing kan det gøres her.

Hvad indebærer en operationel leasingkontrakt?

En operationel leasingkontrakt er den, der typisk bliver brugt, når vi snakker leasing af en ny bil. Med en operationel leasingkontrakt er det leasingselskabet, der har ejendomsretten og dermed ejer bilen i hele leasingperioden. Når leasingtager underskriver leasingkontrakten får leasingtager brugsretten over den leasede bil, og må dermed bruge den til det der står i leasingkontrakten. En leasingkontrakt indeholder en månedlig leasingydelse og i de fleste tilfælde en engangsydelse, dog er flere leasingselskaber begyndt at tilbyde leasingkontrakter uden engangsydelse. Når du underskriver en leasingkontrakt på 12, 24 eller 36 måneder, så er du som minimum bundet til leasingkontrakten i 12 måneder. Hvis der er nogle forhold der skulle ændres sig, og du bliver nød til at komme ud af leasingkontrakten, så kan den tidligst opsiges den 11. Måned og derefter er der en månedsopsigelse. Vil du læse en mere dybdegående artikel om operationel leasingkontrakt, så kan du læse den her.

Ingen udgifter til reparationer, serviceeftersyn, mv.

Med privatleasing af bil er der ingen udgifter til reparationer, serviceeftersyn mv. Alle disse udgifter er alle, nogle leasingselskabet skal betale, hvis de skulle komme i leasingperioden. Det vil altså sige, at leasingtager får total budgetsikkerhed med privatleasing, og skal ikke være bange for der kommer nogle udgifter der kan vælte hele budgettet. Med privatleasing skal du kun betale månedlig leasingydelser, en evt. engangsydelse samt forsikring, alle andre udgifter er leasingselskabet, der skal betale i hele leasingperioden.

Ingen værditab eller besvær med at sælge bilen efter endt leasing

Når leasingperioden engang er slut, så skal leasingtager blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet der ejer bilen, og så bestemmer de om bilen skal sælges eller leases ud en gang til. Det betyder også, at du ikke skal bekymre dig om værditab, da det er leasingselskabet der skal realisere et værditab når de sælger bilen, og du skal dermed heller ikke bruge tid på sælge bilen når leasingperioden er slut.