Home Andet om biler Sådan beskytter du din bil mod rust

Sådan beskytter du din bil mod rust

0
Sådan beskytter du din bil mod rust

I og med at mellem 51 % og 75 % af alle rustskader opstår i vintermånederne, er det vigtigt at beskytte din bil mod rust, inden vinteren melder sin ankomst. Det gør du naturligvis ved at bestille en rustbehandling. Det er også kendt som både rustbeskyttelse og undervognsbehandling.

Hvordan foregår en rustbeskyttelse?

Forskellige bilmodeller skal behandles forskelligt. Derfor er det vigtigt at vælge en mekaniker, der har et godt kendskab til netop din bilmodel. De fleste modeller har sprøjteskemaer, der skal følges. Nogle producenter har desuden lavet deres egne sprøjteskemaer.

Første skridt er at afmontere inderskærme, beklædning, lyddæmpende plader m.m. Dernæst bores der huller de angivne steder, så bilen er klar til sin behandling. Behandlingen består af en tyk tjæreholdig substans, der bliver påført på både undervogn og skærme samt sprøjtet ind i hhv. vanger og hulrum.

Inden selve behandlingen, så udføres der en højtryksrensning af undervognen med varmt vand med henblik på at fjerne salt og snavs fra vejene. Undervognen gennemgås dertil for rustskader, skader på belægningen og diverse former for løse dele, der kan fjernes.

Til selve behandlingen bruges de officielle oplysninger fra producenten. Det er også med afsæt i disse, at de enkelte dele bliver behandlet sammen med både undervogn, hulrum og vanger. Når behandlingen er udført, skal bilen stå, så den påførte behandling kan tørre, inden bilen bliver samlet igen.

Hvor lang tid tager en rustbeskyttelse?

Det kan være svært at svare på, hvor lang tid rustbeskyttelse tager. Der er nemlig op til flere faktorer, der spiller ind i denne sammenhæng. Hvis der er stor travlhed (og det er der ofte i disse måneder), så kan det selvfølgelig godt tage en rum tid længere end normalt.

Som udgangspunkt skal du forvente at undvære din bil i min. 1 dag, men ofte er det dog 2 dage eller mere. Det bliver du naturligvis oplyst om, når du afleverer bilen. Nogle steder har du mulighed for at få stillet en lånebil til rådighed, så du fortsat kan komme fra A til B.

Hvor ofte skal jeg rustbeskytte min bil?

Det er svært at give et enkelt svar på, hvor ofte du skal rustbeskytte din bil. Det er nemlig i høj grad noget, der afhænger af dit valg af produkt og behandling. I nogle tilfælde gives der to års garanti, mens der ved andre tilfælde faktisk gives helt op til fem års garanti på den udførte behandling. Dette skal du have in mente ved valg af udbyder.