Home Andet om biler Leasing – Hvad betyder restværdi?

Leasing – Hvad betyder restværdi?

0

Restværdien i en leasingkontrakt er mindst lige så vigtig, som den månedlig leasingydelse og den ekstraordinære leasingydelsen. Restværdien i leasingkontrakten er den pris bilen skal sælges til når leasingperioden er slut for, at det hele skal hænge sammen, så du ikke får en ekstra regning på difference på salgsprisen og den angivet restværdi.

Hvad er restværdi?

Restværdi er det beløb en bil der er udarbejdet på en finansiel leasingkontrakt, skal sælges til når leasingperioden er slut. Med en finansiel leasingkontrakt er det leasingtager selv, der skal stå for salg af bilen til en tredje part til den angivet restværdi. Det er derfor yderst vigtigt, at restværdien i leasingkontrakten er realistisk, så leasingtager ikke ender med en dyr efterregning på leasingbilen. Hvis bilen er meget mindre værd end den angivet restværdi, så får leasingtager en høj efterregning på leasingkontrakten. Men hvis bilen tvært imod er mere værd end den angivet restværdi, så får leasingtager nogle penge tilbage når leasingbilen bliver solgt til en tredje part. Der er også en række andre ting end restværdien du skal være opmærksom på, hvile du kan læse mere om her.

Sammenlign leasingkontrakter fra forskellige leasingselskaber med hinanden

Når du ser på leasingkontrakter, bør du kigge på månedlig leasingydelse, engangsydelse og restværdi. Når du har fundet en leasingkontrakt, som du finder attraktiv, så bør du søge efter tilsvarende leasingkontrakter fra andre leasingselskaber, så du kan se om de ligger på nogenlunde samme niveau. På den måde er minimere du chancen for, at underskrive en leasingkontrakt med en urealistisk høj restværdi. Hvis restværdien er realistisk, så er det også langt nemmere og hurtigere at få solgt bilen til en tredje part, når leasingperioden er slut.

Findes der leasingkontrakter uden restværdi?

Der findes også leasingkontrakter, hvor der ikke er nogle restværdi at forholde sig til. Disse leasingkontrakter er udarbejdet på en operationel leasingkontrakt, og du som leasingtager skal ikke selv, sælge bilen når leasingperioden er slut, og derfor er der ikke nogen restværdi i leasingkontrakten. Når leasingperioden er slut skal du med en operationel leasingkontrakt, blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og så bestemmer de om bilen skal sælges eller leases igen.

Nogle leasingselskaber indestår for restværdien

En del leasingselskaber er begyndt at tilbyde at de indestår for restværdien på bilen, hvilke eliminere frygten til om restværdien er realistisk. Hvis leasingselskabet tilbyder, at indestå for restværdien så er det dem der dækker den differencen, der kan komme når bilen skal sælges. De fleste leasingkontrakter, hvor leasingselskabet indestår for restværdien er også typisk lidt dyrere end dem, hvor du selv tager risikoen med restværdien.