Hund i bil

Går du også med et ønske om at tage familien med på en fantastisk bilferie, men kan du heller ikke undvære din hund, så snart I når drømmedestinationen? Så tøv ikke med at læse videre, for i det følgende vil vi liste et par væsentlige huskeregler, når bilferien også inkluderer menneskets bedste ven.

Husk for alt i verden hundeforsikringen!

Noget af det vigtigste man bør tjekke, inden man drager ud på en længere rejse med sin hund, er om hvorvidt man har tegnet en hundeforsikring.

I Danmark er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring for sin hund, således at både du og din hund er dækket ved følgende scenarier:

  • Hvis din hund ødelægger inventar i butikker eller cafeer
  • Hvis din hun bider andre hunde eller dyr
  • Hvis din hund bider et menneske

Ved denne lovpligtige ansvarsforsikring er du dog ikke dækket ind, hvis din hund skulle blive syg eller komme ud for en ulykke. Her skal man have tegnet sig en udvidet hundeforsikring.

Vil man være på den sikre side og have sin hund sin dækket af en sådan forsikring, er det en god ide at gøre dette, inden rejsen begynder. Har du endnu ikke tegnet en forsikring, så anbefaler vi blandt andet at kigge hos Tryg. Tryg hundeforsikring har et hav af tilbud, som kan tilpasses efter dine behov.

Der findes dog mange forskellige forsikringsselskaber, der tilbyder diverse hundeforsikringer til forskellige formål. Af denne grund er det nemt at vælge en forsikring, der dækker lige præcis dine behov.

Husk: mad og drikke – ellers dur hunden ikke!

For at gøre en bilferie mest komfortabel for en hund, må man gøre sig nogle overvejelser over, hvad man skal have med sig. Fx kunne det være en god ide at have din hunds yndlings-hundekurv med, således at nye omgivelser kommer til at synes vante og hjemlige. Afhængigt af om din hund allerede er vænnet til at sidde i et transportabelt hundebur under længere bilture, er dette også en ting, man bør have med i sine overvejelser – hvad vil være bedst og mest komfortabelt for dig og din hund?

Dernæst kommer selvfølgelig mad og drikke. For at en hund kan komme med på en bilferie, er det vigtigt, at den kan holde sig ved godt mod ved hjælp af masser af væske og ordentligt mad. Måske man kunne overveje at tage en stor flere-liters flaske vand med, hvis man er usikker på tilgængeligheden af vand på sin rejse.

Som enhver god hundeejer ved, så skal en hund luftes med jævne mellemrum. På en bilferie er det ingen undtagelse! Lige så mange gange din hund normalvis bliver luftet herhjemme, lige så mange stop skal du medregne på din bilrute.