Billeje i udlandet

Skal du en tur til udlandet, hvor en bil bliver en nødvendighed, så kan det være en rigtigt god dé at kende til de forskellige faldgrupper, som der kan være i forbindelse med billeje i udlandet. Det er nemlig ikke altid lige nemt, og er man ikke opmærksom, så kan det få store økonomiske konsekvenser.

I denne artikel vil vi forsøge at belyse nogle af de forskellige ting, du som lejer skal være særligt opmærksom på, når en bil skal lejes på rejsen.

Sørg for at tilkøbe en forsikring

Først og fremmest er det vigtigt for os at understrege, at vi naturligvis ikke støtter op om de meget dyre forsikringer, som mange biludlejningsselskaber kan forsøge at presse dig ind i. Det er ej heller disse, vi anbefaler at tilkøbe. Sørg dog for at finde en forsikring, som dækker de basale ting såsom uheld og skader. Du befinder dig i et nyt land, og du har med stor sandsynlighed aldrig kørt i dette land før, hvorfor der kan opstå overraskelser på vejene. I disse tilfælde kan det have fatale økonomiske konsekvenser, hvis du slet ikke har dækket dig ind med en form for forsikring.

En god idé er altid at læse om de forskellige forsikringer hjemmefra, og måske endda leje bilen hjemme fra din stue af. Langt det meste kan ordnes over internettet, hvorfor du derved er godt forberedt.

Læs alle betingelser – også dem med småt!

Der kan ofte gemme sig nogle underlige betingelser i billejekontrakter, når man begynder at læse de ting, der står med småt. Vi anbefaler derfor, at du altid læser de ting, der står med småt, inden du indgår en aftale med et biludlejningsfirma. Det kan have store økonomiske konsekvenser ikke at være sat ind i, hvad du særligt skal være opmærksom på.

Er du i tvivl om betingelserne, så tøv ikke med at kontakte det pågældende selskab. De vil uden tvivl gerne hjælpe dig, og får du ikke et svar, der klart beskriver, hvad betingelserne betyder, så bør det være et tegn på, at du ikke skal vælge dette selskab.

Rejseforsinkelser kan skabe kaos i din billeje

Selvom billeje plejer at gå ganske smertefrit, så kan en rejseforsinkelse hurtigt skabe kaos i din leje af bil i udlandet. Du bør derfor i forvejen vide, hvad en rejseforsinkelse har af påvirkning på din lejekontrakt, da du naturligvis ikke ønsker at betale unødigt store summer oveni lejeprisen.