Biløkonomi

Dette spørgsmål har vi efterhånden modtaget rigtig mange gange. Spørgsmålet er i og for sig super relevant, da de fleste vil blive tilbudt et lån ved køb af en bil. Det ville naturligvis være rart at kunne slippe for dette lån, men det ville kræve, at man har sparet en masse penge op, eller at man kan låne gennem en ven eller familiemedlem. At låne af venner og familie er dog langt fra altid en god idé. Det kan i værste fald koste en betydningsfuld relation.

Det er svært at undvære et billån

Rigtig mange biler koster et sted mellem 100- og 500.000 kroner. Det er beløb, som de færreste kan betale kontant, hvorfor man helt naturligt vil undersøge, hvorvidt der er mulighed for at låne dem gennem banken, et låneselskab eller noget helt tredje. Generelt kan man sige om billån, at de er svære at undvære, da ens opsparing sjældent rækker til et så stort køb. Det vil dog være en fordel, hvis du for eksempel kan finansiere 25-50 % med din opsparing. Så er der lille pludselig ikke behov for at låne så mange penge som først antaget.

Kan du heller ikke undvære et billån, så fortsæt læsningen.

Beregn nemt lånets omkostninger

Hvad koster et billån? – det er også et meget populært spørgsmål.

At beregne prisen på et billån lyder måske en smule kompliceret og noget, som man kun kan gøre, hvis man har en faglig baggrund som bankrådgiver eller låneekspert. Man kan dog sagtens foretage låneberegninger uden at vide noget om hverken lån eller privatøkonomi. Det er i hvert fald blevet nemmere med tiden, idet det i dag er muligt at beregne omkostningerne på nettet. Du kan via denne billån beregner finde frem til omkostningerne ved at oplyse følgende:

  • Lånebeløb
  • Stiftelsesgebyr
  • Gebyr pr. termin
  • Antal terminer
  • Rentesats
  • Renteform

Efter indtastning af ovenstående klikker du blot på beregn lån, hvorefter du bliver præsenteret for de samlede omkostninger for lånet. ÅOP, månedlig ydelse, samlede kreditomkostninger og samlet tilbagebetalingsbeløb er noget af det, man vil blive klogere på ved at foretage denne beregning.

Så hvad kan vi konkludere? Konklusionen er, at det tit og ofte kan svare sig at optage et billån, medmindre man har en stor opsparing at bruge af. Ønsker du ikke at forgælde dig, så bør du begynde at spare op til din drømmebil. Som udgangspunkt ser vi dog intet farligt i at låne penge, så længe man bruger sin sunde fornuft og læser det med småt.