Home Vinterdæk Derfor skal du købe vinterdæk til fordel for helårsdæk

Derfor skal du købe vinterdæk til fordel for helårsdæk

0

Om vinteren giver det bedst mening at bruge vinterdæk. Det er ret logisk, men faktum er, at rigtig mange bruger helårsdæk, da de har fået den opfattelse, at de er lige så gode til vinterkørsel som vinterdæk. Allerede nu kan vi afsløre, at det ikke er tilfældet. Helårsdæk kan ganske rigtigt bruges om vinteren, men det er ikke den ideelle løsning. Vi skal nok forklare dig hvorfor i denne guide.

Fremragende vejgreb og trækkraft på glatte overflader

Skal du undgå at glide rundt på de danske landeveje, når vinteren melder sin ankomst, så skal du investere i vinterdæk, da du dermed er sikret et optimalt vejgreb og trækkraft. Det er to meget vigtige faktorer, som ikke kun har betydning for bilens køreegenskaber, men i den grad også for din og dine medtrafikanters sikkerhed. Mister du i et splitsekund kontrollen over bilen, så risikerer du at skade både din bil og dig selv samt eventuelle medtrafikanter. Den risiko kan du ikke tillade dig at løbe.

Du kan reducere bremselængden markant

At kunne bremse hurtigt og sikkert er en afgørende faktor. Har du pludselig brug for at bremse hurtigt op, fordi du ser en krydsende cyklist eller et dådyr i det fjerne, så er det alfa og omega, at dine dæk er med dig. Du skal i den anledning være opmærksom på, at bremselængden kan variere markant, alt efter om du kører med sommerdæk, helårsdæk eller vinterdæk. Man kan typisk forkorte bremselængden med mange meter med vinterdæk, hvorfor det er en god investering.

I princippet kan bremselængden blive afgørende for, hvorvidt man overlever en pludselig opbremsning eller ej. Spørgsmålet er så bare, hvor meget du mener, at dit liv er værd. Spørger du os, så bør der ikke være nogen tvivl om, hvorvidt vinterdæk er pengene værd. Det er de selvfølgelig.

Du slider ikke på dine øvrige dæk

Bruger man de samme dæk året rundt, så siger det næsten sig selv, at de hurtigt slides op. Derfor kan det give mening at have to sæt dæk, så man har nogle praktiske dæk til både sommer- og vinterbrug. Du kan evt. læse vores guide om valg af sommerdæk her. Din foretrukne forhandler kan formentlig give dig en god rabat, hvis du køber både sommerdæk og vinterdæk på én gang. Du er dog også velkommen til at indhente tilbud på helårsdæk.