Home Dæk og fælge Sådan finder du de rigtige fælge til din bil

Sådan finder du de rigtige fælge til din bil

0
Sådan finder du de rigtige fælge til din bil

Du får dig noget af en overraskelse, hvis du tror, at du frit kan vælge mellem samtlige fælge på markedet. Det er nemlig ikke muligt. Dog er det langt fra en videnskab at finde de rigtige fælge. I denne guide vil vi kigge på, hvordan du gør en god handel på fælge, hvad enten du har planer om at købe brugte eller nye fælge. Læn dig tilbage og lad os give dig en masse ny viden.

Valg af dæk og fælge

Har du planer om at udskifte dæk og / eller fælge på din bil, men er du kommet i tvivl om, hvilke løsninger der passer til din bil, så er du kommet til de rigtige. I dag er det nemlig legende let at finde hjuldata på alle tænkelige biler. Du kan med udgangspunkt i følgende faktorer finde frem til de ønskede data:

  • Mærke
  • Model
  • Årgang

Alle disse oplysninger fremgår naturligvis af registreringsattesten. Lad os lige tage et eksempel nedenfor:

  • Mærke: Ferrari
  • Model: 348 GTB
  • Årgang: 1993-1994

Med ovenstående på plads kan du finde frem til bl.a. krydsmål, centerhul og bolt. Derved kan du let og hurtigt finde de rette dæk og fælge. Der er mere viden at hente om hjuldata online – læs mere her.

Derfor er det vigtigt at vælge de rette dæk og fælge

Det er ikke uden grund, at vi er så opsatte på at guide dig i retningen af de rigtige dæk og fælge. Det kan nemlig have fatale konsekvenser at træffe det forkerte valg i denne sammenhæng. Faktisk kan det være decideret livsfarligt at køre i en bil, som er udstyret med forkerte dæk og fælge. Derfor kan det give god mening at overlade dette til professionelle.

Et dækskifte lyder måske ikke som nogen større udfordring, men bliver det ikke udført korrekt og med de rette løsninger, så kan det koste liv. Dette skriver vi ikke for at skræmme, men for at pointere vigtigheden af at vælge rigtigt. Herfra er det op til dig at gøre det rigtige.

Tag et kig i bilens servicebog og bliv klogere

En bils servicebog rummer mere viden, end man lige umiddelbart tror. Denne bog indeholder bl.a. oplysninger om, hvilken størrelse dæk bilen er egnet til, ligesom der er mulighed for at finde vigtig data omkring det optimale dæktryk og loadindeks. Disse faktorer har afgørende betydning for bilens køreegenskaber og sikkerhed, hvorfor man ikke bør tage chancer.