Siden er under ombygning

100.000+ nye dæk og fælge!

Sommerdæk - Hvornår og hvorfor?

 

Kører du med sommerdæk i den rigtige periode, opnår du bedre sikkerhed, besparelser og bedre komfort.

Sommerdæk skal være monteret i perioden hvor morgen- og aftentemperaturen ligger på over 7 grader.

FDM og Rådet for Større Dæksikkerhed har testet og konkluderet, at bremselængden med sommerdæk i temperaturen 12 grader er en hel billængde kortere ved 80km/t.

 

Komfort og besparelser!

Kører du med sommerdæk under de rigtige konditioner, opnår du en væsentlig bedre komfort i form af bedre køreegenskaber og mindre dækstøj end, hvis du kører med vinterdæk.

 

Ved skift til sommerdæk sparer du tilmed penge. Resultatet af adskillige tests med vinterdæk i sommerperiode viser, at de bliver slidt op til 10% hurtigere end, hvis du kørte med sommerdæk. Derudover øger du bilens brændstofforbrug markant med forkert monteret dæk.

Sørg derfor altid at have de rigtige dæk til den rigtige periode!

 

Hvad siger lovgivningen?

I Danmark er der ingen krav om, hvornår man må køre på henholdsvis sommer eller vinterdæk. Kigger du derimod forbi landegrænserne, er der flere steder, hvor der findes strenge lovkrav om dette. Skal du derfor på ferie, vil det altid være en god idé at undersøge de forskellige landes lovkrav for at undgå bøder.

 

Wheelfinder anbefaler

Vi anbefaler, at du skifter til sommerdæk ved morgen- og aftentemperaturer på 7 grader eller varmere. Derudover anbefaler vi, at du både ejer et sæt sommer- og vinterdæk til din bil.

Ved at have monteret de korrekte dæk til de forskellige årstider, opnår du større sikkerhed med bedre køreegenskaber og kortere bremselængde, samtidig med at du sparer penge.

 

Resultatet af adskillige test med vinterdæk i sommerperiode viser, at de bliver slidt op til 10% hurtigere, end hvis du kørte med sommerdæk. Derudover øger du bilens brændstofforbrug markant med forkert monterede dæk. Derfor anbefaler vi altid at have både sommer- og vinterdæk til din bil.

 

Husk på når du kører med korrekt monterede dæk, øger du sikkerheden for dig selv, dine medtrafikanter.

Du har tilføjet dine første dæk!

Mine dæk