Home Kørekort Fordele og ulemper ved at tage kørekort i et trafikeret område

Fordele og ulemper ved at tage kørekort i et trafikeret område

0
Fordele og ulemper ved at tage kørekort i et trafikeret område

Når man skal tage kørekort, kan man godt gå hen og blive bekymret. For hvordan skal det dog gå, når man som helt uerfaren bilist kastes ud på vejene sammen med et hav af andre danskere, der har travlt med at nå på arbejde?

Helt overordnet set kan vi sige: Bare rolig! Det skal nok gå – især hvis man har en kvalificeret kørelærer med sig. Men der er naturligvis stor forskel på, om man tager kørekort i Glostrup eller i Langeskov på Nordøstfyn.

Vi siger ikke, at det ene sted er bedre end det andet, men det er naturligvis to vidt forskellige oplevelser. Derfor har vi lavet en liste over fordele og ulemper ved at tage kørekort i et trafikeret område som eksempelvis Glostrup eller andre byer i Storkøbenhavn.

Fordele

Det har naturligvis sine klare fordele, når man tager kørekort i en by som Glostrup. Der er masser af trafik, og selvom det kan virke skræmmende til en start, vil man senere blive glad for, at man har lært at køre blandt et hav af biler og masser af vognbaner midt i byen.

Men det er ikke kun det, at man lærer at køre i trafikken, der er fordelen ved at tage kørekort i trafikerede områder. Typisk vil der også være bedre busforbindelser, flere steder hvor man kan tage førstehjælpskursus og flere køreskoler at vælge blandt.

Alt sammen noget, der gør det nemmere at være køreskoleelev i byen.

Ulemper

Er man meget utryg, når man skal tage sit kørekort, kan det være for overvældende at skulle tage et kørekort i et trafikeret område. Formår man ikke at holde overblikket, kan man risikere, at man aldrig når videre – og det er selvfølgelig ærgerligt.

Samtidig kan det at tage et kørekort i et trafikeret område betyde, at der er flere personer på hvert køreskolehold, og at man dermed kan have sværere ved at køre på de tidspunkter, hvor man gerne vil køre.

Derudover er der også færre køretekniske anlæg i byområder, da de simpelthen tager for meget plads. Det bliver altså hurtigt en heldagsudflugt, når man skal på glatbane og øve kørsel under mindre gunstige forhold.

I bagklogskabens syn vil de fleste nok mene, at det absolut har sine fordele at tage kørekort i et trafikeret område, da det typisk betyder, at man bliver en bedre bilist. For mens en person, der er vant til at køre i tæt trafik sagtens kan håndtere en tom landevej, er det samme næppe gældende for den modsatte situation.