Fulda dæk

 

Fulda - German High Technology

 

Fulda blev grundlagt i 1900 i den tyske by af samme navn, af forretningsmændene Gustav Becker og Moritz Hasenclever. I 1901 begynder virksomheden produktionen af gummidæk. De første gummidæk fra Fulda blev ikke produceret til biler, men derimod hestevogne og andre ikke-motoriserede køretøjer.

Det var først i 1906 at virksomheden begynder produktionen af dæk til cykler og biler.

I 1921 præsenterer Fulda et nyt dæk til lastvogne, som med ny patenteret teknologi tillader lastvogne at kunne køre med en højere hastighed og stadig opnå den ønskede komfort. Dækket bliver hurtigt den nye standard i Europa og er dermed det mest eftertragtede lastvogndæk i denne periode. Continental og Dunlop producerer dæk med samme teknologi under licens fra Fulda.

 

Det tyskejede selskabs fabrikker bliver under krigstiden hårdt ramt af luftangreb, og dette resulterer i, at virksomheden bliver tvunget ud i en total genopbygning af fabrikker, og produktionen af Fuldas gummiprodukter genoptages i 1946.

I 1955 præsenterer Fulda deres første slangeløse dæk til personbiler, hvilket er den standard der bruges i alle dæk i dag.

I 1966 bliver virksomheden opkøbt af den amerikanske dækgigant Goodyear, og bliver skaber dermed en af verdens førende dækalliancer.

I dag beskæftiger virksomheden ca. 1800 ansatte og producerer ca. 8 mio. dæk årligt som distribueres til 28 lande i Europa.

 

På wheelfindr.dk kan du finde de bedste priser på Fulda dæk. Vi finder og prissammenligner nemlig landets priser, så du let kan danne dig et overblik over, hvor du kan gøre det absolut bedste køb. Se vores store udvalg af Fulda sommerdæk, Fulda vinterdæk og Fulda helårsdæk, og se hvor mange penge du kan spare. Vi prissammenligner selvfølgelig også deres mest populære modeller: Fulda EcoControl HP, Fulda SportControl og Fulda Kristall Control HP.


Se hele oversigten over mulige dækstørrelser indenfor dækmærket Fulda. I listen over dæk fra Fulda kan du i alt finde frem til 2110 dæk.


Fulda modeller

Se listen over alle modeller Fulda dæk du kan finde på Wheelfindr.Fulda priser

Du kan finde Fulda dæk i priserklassen 257 kr. til 4.752 kr.


Fulda dækstørrelser

Fulda dæk kan findes i bredde fra: 145 til 435, højde fra: 30 til 80 og tommer fra: 13" til 23".På Wheelfindr kan du finde 7 forhandlere af Fulda dæk. Søg direkte videre med Fulda som fast mærke. Find prissammenligning for Fulda dæk.

Du har tilføjet dine første dæk!

Mine dæk