Siden er under ombygning

100.000+ nye dæk og fælge!

Hvorfor er dækmønster vigtigt?

 

Sikkerhed og lovgivning

Korrekt dækmønster er vigtigt for at opnå optimal bremse- og køreegenskaber i trafikken.

Mønsteret på dækket har derfor stor betydning for sikkerheden for dig og dine medtrafikanter.

Af samme grund er der fastsat en minimumsgrænse for, hvor meget dækmønster der skal være på et dæk.

Lovgivningen siger minimum 1,6mm mønster på dækkene, men Politiet og FDM anbefaler at skifte dæk, når dækket nærmer sig et mønster på omkring 3mm.

Kører du alligevel med dæk med under 1,6mm mønster, risikerer du bøder på 1.000kr pr nedslidt dæk. Det kan derfor hurtigt blive en dyr omgang, hvis alle fire dæk er nedslidte.

 

Tjek selv mønsteret med en mønt

Hvis du ikke selv har det rette værktøj til at tjekke dækmønsteret på dine dæk, kan du let gøre det ved hjælp af en 20 kr. mønt.

Du anbringer mønten ned i rillerne, og hvis skriften: ” Magrethe II –Danmarks dronning” dækkes som på billedet, er der ca. 4mm mønster tilbage, og du bør derfor snart overveje nye dæk.

 

Valg af korrekt dæk til årstiden

Mønsteret på sommer- og vinterdæk er langt fra ens, og de forskellige typer passer, som navnet indikerer, til to forskellige forhold.

Gummiet på sommerdæk er hårdere og glattere tilpasset forholdene i sommerperioden. Mønsteret på vinterdæk er designet til at opnå maksimal bremse- og køreegenskaber, når vejret bliver koldt, sjappet og sneen falder.

Det er derfor vigtigt at du har monteret korrekt sæsondæk til de forskellige årstider for at opnå maksimal sikkerhed i trafikken. 

Du har tilføjet dine første dæk!

Mine dæk