Siden er under ombygning

100.000+ nye dæk og fælge!

Find de rigtige dæk

 

Find de rigtige dæk

Det er altafgørende at have korrekt monterede dæk på, som er tilpassede årstidernes varierende temperatur.

Sommerdæk fungerer, som navnet antyder bedst i sommerperioden, hvor morgen- og aftentemperaturer ligger over 5-7 grader. Vinterdæk fungerer bedst når morgen- og aftentemperaturer ligger under 5-7 grader.

Sørger du for at følge disse råd, minimerer du slid på dækkene og opnår bedst mulige køreegenskaber, som er med til at øge sikkerheden i trafikken.

Dækmønsteret og gummiets hårdhed på vinter-, sommer- og helårsdæk varierer og er tilpasset de forskellige konditioner.

For at finde de helt rigtige dæk til din bil er der en række egenskaber, som skal undersøges. Dette inkluderer blandt andet en undersøgelse af dækkets kvalitet, hastighedskode og oprindelse.

Det første du skal sikre dig er, at dækket er typegodkendt i henhold til EU's såkaldte ECE-30 regulativ. Er dækket E-mærke sikrer det dig garanti for, at dette regulativ er godkendt. Samtidig skal man se efter DOT-mærket, som er et mærke baseret på den amerikanske kvalitetsstandard.

For begge ”stempler” gælder det, at der skal være et godkendelsesnummer samt kode for oprindelsesland. Skulle disse ikke være tilstede er der ingen garanti for noget.

Hastighedskoden på dækket fortæller dig, hvor hurtigt dækket er typegodkendt til at køre med. Dette er en vigtig egenskab for dækket, da det fortæller dig, hvor meget du maksimalt må køre på dækket. Såfremt du kører hurtigere end dækket er typegodkendt til kan dækket eksploderer, hvilket kan være særdeles alvorligt. Hastighedskoderne ses ud fra bogstavkoder. 

 

Du har tilføjet dine første dæk!

Mine dæk