Siden er under ombygning

100.000+ nye dæk og fælge!

TPMS-System

TPMS står for Tyre Pressure Monitering System, og som navnet angiver overvåger systemet dæktrykket i dine dæk. Er der monteret en TPMS ventil, overvåget systemet også temperaturen i dækket.

Med TPMS opnår du øget sikkerhed, minimal brændstofforbrug og minimal dækslid, da du har et system, der holder øje med og kontrollerer, at du har korrekt lufttryk i dine dæk.

Med TPMS kan du via bilens display overvåge bilens lufttryk og se, hvis der er en sensor, som er defekt. Du får en advarsel, hvis trykket i dækket falder til under 1,5 bar, eller der opstår en afvigelse på mere end 20% af, hvad ventilen er kodet til.

Der findes to forskellige varianter af TPMS-systemer:

Direkte TPMS:

Med direkte TPMS er sensoren en del af fælgens ventil og skal kodes til bilens computer. Kodningen af TPMS-system kan variere fra bil til bil. Ved nogle bilmodeller sker kodningen automatisk, men du til andre modeller skal tilkøbe et OBD-stik. Hvis du både har sommer- og vinterdæk, skal der købes ventiler til begge sæt.

Indirekte TPMS:

Med indirekte TPMS overvåger systemet dækkets lufttryk via bilens ABS/ESP system. TPMS-sensoren måler omdrejningerne på bilens ABS-ring, og giver dig besked, hvis trykket i dækket er for lavt.

Du har tilføjet dine første dæk!

Mine dæk