Firestone dæk

 

Firestone Tire and Rubber Company - Whatever You Drive, Drive A Firestone

 

Firestone er et amerikansk dækfirma, som blev grundlagt i 1900 af Harvey Samuel Firestone med henblik på, at producere og levere dæk til datidens gængse køretøjer. Virksomheden så hurtigt det store potentiale for dæk til automobiler, og Firestone var kendt for at være pionerer inden for masse produktion af dæk til netop disse. Harvey Firestone var gode venner med Henry Ford, og benyttede netop dette venskab til at blive dækleverandørstatus hos Ford Motor Company i 1906. Virksomheden står bag flere af industriens innovationer; det var Firestone som blandt andet opfandt lavtryksballondækket i 1922 og det første luftfyldte traktordæk. I 1938 dør Harvey, og sønnen Harvey Jr. overtager styringen af virksomheden. I 1955 er virksomheden verdens største gummiproducent og 33 år senere i 1988 fusionerer Firestone og Bridgestone.

 

I dag hedder Firestones administrerende direktør Gary Garfield, og virksomheden beskæftiger ca. 40.000 medarbejder verden over med hovedkontor i Tennessee, USA. 

 

Virksomheden har gennem årene været engageret i motorsport, især Indy 500 og Formel 1. Første gang en Indy 500 bil vandt et løb med Firestone dæk var i 1911, og alle årene i perioden 1920-1966 var det en bil med Firestone dæk der vandt mesterskabet, hvilket må siges at være ret imponerende.

I perioden 1950-1974, som var virksomhedens storhedsperiode, var Firestone således også dækleverandør til Formel 1.

 

Vi på wheelfindr.dk, finder og prissammenligner landets forhandlere af dæk, og du kan derfor let og overskueligt danne dig et overblik over, hvor du kan gøre det bedste køb, udanset brand. Vi har Firestone sommerdæk, Firestone vinterdæk og Firestone helårsdæk som vi alle sammen prissammenligner på. Blandt deres mest populære produkter har vi: Firestone Winterhawk 3, Firestone Multihawk 2 og Firestone Multiseason alle sammen modeller du kan finde og prissammenligne hos Wheelfindr.


Se hele oversigten over mulige dækstørrelser indenfor dækmærket Firestone. I listen over dæk fra Firestone kan du i alt finde frem til 2636 dæk.


Firestone modeller

Se listen over alle modeller Firestone dæk du kan finde på Wheelfindr.Firestone priser

Du kan finde Firestone dæk i priserklassen 255 kr. til 39.662 kr.


Firestone dækstørrelser

Firestone dæk kan findes i bredde fra: 135 til 900, højde fra: 35 til 105 og tommer fra: 13" til 52".På Wheelfindr kan du finde 7 forhandlere af Firestone dæk. Søg direkte videre med Firestone som fast mærke. Find prissammenligning for Firestone dæk.

Du har tilføjet dine første dæk!

Mine dæk